Първи поглед: Asus Zenbook Touch U500VZ

Горещо зимно предложение.

07.01.2013

Автор:

Филип Станиславов

-

Производител

Asus

Като един страхотен, макар и малко позакъснял подарък за Новата година, на сайта на Asus от нищото се появи 15-инчовият Zenbook Touch U500VZ. Въпреки че моделът все още не е обявен официално, появата му не е изненада, тъй като 13-инчовият UX31A вече се предлага с капацитивен дисплей, а серията от 11-инчови модели също е с потвърдени тъчскрийн екрани.

На практика новият Zenbook Touch U500VZ изглежда като UX51VZ, но с чувствителен на допир екран, а останалите технически характеристики също са сходни. Ултрабукът има изключително мощен Core i7-3632QM процесор, nVidia GeForce GT 650M видео карта и двоен 256-гигабайтов SSD диск. Конкретно графичният чип прави модела по-добро предложение от конкретния Macbook Pro, който е снабден само с Intel HD 4000 карта.

Компактинте размери, мощността и животът на батерията по всяка вероятност ще са от най-високо ниво, с което това предложение на Asus изглежда като конкурент на трансформиращите се устройства от типа на Surface Pro, Samsung ATIV Smart PC Pro и Sony Vaio Duo 11.

Тъчскрийнът закономерно ползва IPS технология и има същата Full HD резолюция от 1080р като при останалите модели от серията Zenbook. Въпреки че преносимият компютър е показан на сайта на Asus, неговата цена и наличност все още са загадка. Въпреки това едва ли ще бъде преувеличено ако кажем, че Zenbook Touch U500VZ се очертава като може би най-добрият ултрабук от края на 2012 и началото на 2013 г.

 

Коментари

Напиши коментар