Първи поглед: Ултрабук LG Z330

LG рекламира Z330 като първият супер ултрабук. Но дали наистина заслужава тази титла?

20.01.2012

Автор:

Петър Йорданов

Производител

LG

LG рекламира Z330 като първият супер ултрабук. Той предлага 13.3-инчов екран в 12-инчов форм фактор, алуминиево шаси и на всичко отгоре е тънък и лек. Но дали наистина заслужава титлата „супер"?

На пръв поглед продуктът не се отличава твърде много от неговата конкуренция в лицето на HP, Dell или Samsung. До известна степен алуминиевото покритие му придава изискан вид, но в частта около тъчпада имаме чувството, че докосваме някакъв пластмасов материал. Тук откриваме и първото странно дизайнерско решение. Тъчпадът е доста голям и не предлага отделен бутон. Освен това е вплетен толкова елегантно в подложката за китката, че може и да н е го забележите в първия момент.

Z330 е едва 14.7 мм тънък и тежи 1.21 кг - 100 по-малко от 13-инчовия MacBook Air. Освен това предлага 13.3-инчов LCD екран с LED поддсветка и разделителна способност от 1366 x 768 пиксела.

В лявата страна на ултрабука откриваме един USB порт, както и мрежовия слот, в който може да включите Ethernet кабел. Именно тук откриваме и вентилационен процеп. По-голям е от обикновеното и изглежда леко странно, но по всяка вероятност върши добра работа.

Вдясно откриваме още един USB порт, както и HDMI гнездо, жак за слушалки и microSD слот за карти. Липсата на SD слот е доста голям пропуск.

Z330 мисли посредством Core i7 Sandy Bridge процесор, допълван от 8 гигабайта оперативна памет. По отношение на дисково пространство единствената опция е SSD до 256 гигабайта. Не може да вържете HDD, подобно на неговия предшественик Z430.

Z330 разполага и със стандартните Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 3.0. Поддържа и Wi-Di технологията на Intel, благодарение на която може да гледате поточно видео без помощта на кабели от лаптопа към вашия телевизор.
Ултрабукът, който ще е снабден и със Super Speed Boot технологията (рестартира за 10 секунди според компанията), ще излезе на пазара през следващите няколко месеца. Все още не е обявена цена. Това, което ни притеснява, е неговият пластмасов вид напук на алуминиевото покритие, както и липсата на достатъчно добра свързаност. Това означава, че компанията би трябвало да разчита на значително по-агресивна цена.

 

Плюсове

Тънък, лек
Поддържа Wi-Di технологията на Intel
13.3-инчов екран в 12-инчов форм фактор

Минуси

Алуминиевото покритие придава по-скоро пластмасов вид
Няма SD слот
Не може да включите HDD

Коментари

Напиши коментар