Първи впечатления от Football Manager 2020

25.11.2019

Обикновено, когато новото издание на дадена игра се появи на бял свят това е гарнирано с редица нововъведения и промени по геймплея. Въпреки това в гейминг индустрията съществуват игри, които сякаш са уцелили правилната формула, която не претърпява драстични промени през различните поколения на конкретното заглавие. Идеален пример за таква игра е най-популярния футболен симулатор в света Football Manager, чието поредно издание е вече факт.

Играта разработена от Sports Interactive се появява за пръв път през далечната 2005-та година, като легендарното заглавие е достъпно за различни платформи включително Windows, macOS, Linux, PlayStation, Xbox 360 и други. Това се отнася и за новата част от поредицата носеща инициалите FM 2020, като играта има задачата да надгражда върху досегашния успех на това заглавие, от колкото да прави радикални промени в геймплея. Но първото нещо, което прави впечатление е липсата на италианския гранд Ювентус поради проблем с правата върху името на отбора.

Вместо със своето истинско име отбора от Торино е кръстен "Zebre", като причината затова, е че правата за официалното използване на името на Ювентус са дадени само на Konami - компанията, която разработва Pro Evolution Soccer. Все пак, създаделите на Football Manager могат до известна степен да се утешат с факта, че не само те са ощетени от сделката между Ювентус и Konami, като "старата госпожа" не е със своето име дори в последното издание на изключително популярната поредица FIFA. Въпреки това, всеки фен на Ювентус, който смята да играе FM 2020 трябва да знае, че все пак всички футболисти на Юве са с истинските си имена.

Това означава, че можете да ръководите всички звезди на отбора, като Миралем Пянич, Пауло Дибала и естествено Кристиано Роналдо, който отново е сред фаворитите за приза голмайстор на Серия А през този сезон, според съответните коефициенти за залагане. И ако изключим официалните права над името на бианконерите, FM 2020 предлага целия набор от добре познати отбори и футболисти, с които всички сме свикнали. Но едно от нещата, което наистина отличава това издание на най-популярния футболен стимулатор от миналогодишните му такива е една нова функция наречена Club Vision.

Club Vision предлага много по-задълбочева връзка между играча (вие) и борда на клуба, който менажирате. Това означава, че от момента, в който поемете отбора вие ще бъдете впуснати в срещи и дискусии свързани с целите върху, които да се фокусирате, достигането на определено място в класирането и дори практикуването на конкретен стил на игра от вашите футболисти. В допълнение, Football Manager 2020 предлага и нов Development Center, който ви дава повече възможност да следите и развивате вашите млади таланти.

Така вече ще получавате не само общ предлед върху младежките формации на вашия отбор, но също така ще можете да следите как се справят младите ви футболисти, които са отдадени под наем. По този начин ще можете евентуално да привиквате някои млади таланти, които се представят блестящо, като преодстъпени. А освен всичко това, FM 2020 ще бъде част от новата cloud гейминг платформа на Google наречена Google Stadia.

Като цяло, Football Manager 2020 ни предлага поредната порция класически футболен симулатор, който всички познаваме и обичаме с някои добре дошли нововъведения.

 

Коментари

Напиши коментар