Новият Android 6.0 за стария Samsung Galaxy S5

Samsung започва международното разпространение на Android 6.0 за Galaxy S5

29.03.2016

Samsung започва международното разпространение на Android 6.0 за Galaxy S5. Ъпдейта до Android 6.0 стана достъпен първо за потребителите от Южна Корея, но от Samsung скоро ще го пуснат и за останалите пазари.

Според информация на SamMobile обновяването вече достига до телефоните Galaxy S5 в Тринидад и Тобаго, което означава, че през идните седмици новата версия на платформата ще започне да достига и до другите потребители по света, съобщава Mobile Bulgaria.

Обновяването е с размер 1.47GB и може да се инсталира безжично (когато стане налично в конкретната страна) или ръчно като още сега се изтегли от специалната секция на SamMobile.

Ъпдейтът е с версия G900MUBU1CPC3 и след него телефона ще работи с Android 6.0.1, който носи много подобрения в производителността, намаляване на консумацията на енергия чрез режима Doze, системата за контекстуално търсене в приложенията на телефона Google Now on Tap, подобрена сигурност и много други.

Припомняме, че Samsung Galaxy S5 дебютира в началото на 2014 година и разполагаше с 5.1-инчов AMOLED дисплей с HD резолюция, 4-ядрен процесор Snapdragon 801 с честота 2.5 GHz, 2GB RAM, 16GB или 32GB вътрешна памет, 16MP основна и 2MP селфи камера.

 

Коментари

Напиши коментар