Теленор с награди на IAB Mixx Awards и B2B Media Group

Проектите за безопасен интернет на Теленор получиха отличия на IAB Mixx Awards

08.07.2020

Теленор отново беше отличена за кампаниите си за безопасен интернет. Компанията получи две награди от IAB Mixx Awards 2020, в категориите Best Mobile First Campaign и Best Social Campaign. Освен това телекомът беше награден на шестото издание на наградите на B2B Media Group, където получи признание в категория „Социално отговорна компания“.

Наградите IAB Mixx отличиха най-добрите кампании в областта на дигиталния маркетинг, сред които беше и една от кампаниите на Теленор за безопасен интернет. Тя отбеляза Денят за безопасен интернет през 2019 и се разви изцяло в Instagram, където певецът Атанас Колев остави решенията за това какво да прави в един свой ден на феновете си. Фокус на наградената кампания е, че популярността в интернет не трябва да бъде на всяка цена. Съдържанието генерирано в кампанията водеше до сайта
ottebzavisi.net, където е събрана подробна информация и образователни видеа за рисковете в интернет – интернет тормоз, език на омразата и много други. Кампанията в Instagram генерира над 80 хил. гледания на кулминационното видео, както и близо 20 хил. посещения на ottebzavisi.net.

Ежегодните награди на B2B Media Group се присъждат на най-добрите предприемачи, най-иновативните компании, както и за социално отговорни кампании, използващи иновативно мислене, с което постигат значими резултати. В тях Теленор получи признание в категория Социално отговорна кампания за цялостните си активности и кампании по проекта си за безопасността в интернет.

От 2006 г. Теленор традиционно и активно подкрепя инициативите за осигуряване на безопасен интернет, сред които Речник на социалните мрежи и Наръчник за видовете онлайн-тормоз. Компанията бе първият телеком в България, който въведе филтър за блокиране на материали в интернет, които съдържат сексуална злоупотреба с деца. През годините Теленор прави множество кампании,обучения и срещи, с които да повиши информираността на децата, учителите и родителите за опасностите онлайн, както и да им даде инструменти, с които да се справят с тях.

Проектите за безопасен интернет на Теленор получиха отличия на IAB Mixx Awards

 

Коментари

Напиши коментар