Слушалки: HiFiMAN RE262

Тези слушалки ще се опитат да ви предложат едно изчистено, топло и наистина музикално звучене.

19.12.2011

Автор:

Петър Йорданов

Оценка:
230 лв

Производител

HiFiMAN

Вместо да се хвалят с възможно най-силния звук, тези слушалки ще се опитат да ви предложат едно изчистено, топло и наистина музикално звучене. Крайният резултат е, ако не друго, доста интересен и безспорно ще се понрави на онези от вас, които не държат на мощния бас.

Още от самата опаковка е очевидно, че HiFiMAN RE262 се опитват да се дистанцират от останалите продукти от този тип на пазара. Вместо в стандартната пластмасова опаковка, слушалките са побрани в една изключително елегантна кутия - така, сякаш са най-скъпото бижу на света.

Самият продукт не е толкова изискан на външен вид - основата им е изработена от черна и лъскава пластмаса. Удълженият дизайн е леко необичаен. За сметка на това обаче чрез него тапичките се закрепват по-стабилно за ушната ви кухина падат доста по-рядко, когато тичате или изпълнявате някакви резки движения.

В шикозната кутия откриваме три различни кабела в зависимост от устройствата, с които възнамерявате да използвате HiFiMAN RE262. Важно е да отбележим обаче, че кабелът на самите слушалки не може да се отстранява. Вместо това горе-долу на половината на жицата откриваме 3.5мм жак, в който може да включите предпочитания от вас допълнителен кабел (нито един обаче не включва хендсфри или пък копчета, с които да контролирате песните или звука дистанционно).

Към комплекта са включени и пет чифта силоконови тапички (три черни и две бели), пет допълнителни чифта микрофилтри и щифтче, с помощта на което да прикачите слушалките към ризата си.

Ако отстраним самите тапички, ще видим, че апертурата е направена от лъскав сребърен метал, а не от стандартната черна пластмаса. Не е ясно по какъв точно начин това дизайнерско решение се отразява на звука. То обаче ще предпазва слушалките в случаите, когато окажете твърде голям натиск върху тях без да искате.

По отношение на производителност - средните тонове се пресъздават изключително добре. Ясен, детайлен звук с лесно откроими вокали. Увеличите ли звука обаче, едва ли ще останете особено доволни. Това, за съжаление, не ги прави особено примамлив избор - за почти същите пари ще може да се сдобиете с конкурентен чифт слушалки, които са в пъти по-мощни.

Ако обаче предпочитате да слушате бавни и спокойни мелодии с ясно откроим вокал, то вероятно HiFiMAN RE262 биха представлявали интерес за вас.

 

Плюсове

Топъл звук
Откриваме доста аксесоари в пакета

Минуси

Кабелът не може да се маха
Съществуват по-доста по-добри алтернативи на почти същата цена

Коментари

Напиши коментар