Безжичен говорител: Philips Fidelio SoundCurve DS8800W

Продукт, поддържащ технологията Airplay на Apple.

27.02.2012

Автор:

Петър Йорданов

Оценка:

Производител

Philips

Fidelio SoundCurve е своеобразна док станция за iPod. Само че няма док. Вместо това тя използва вградения в нея Wi-Fi, за да приема вашите любими песни по безжичен път (и чрез технологията Airplay на Apple) директно от компютър с iTunes или от iOS устройство, работещо под версия 4.3 или по-нова.

Наречете продуктът безжичен говорител и няма да сте далече от истината. На външен вид той има приятен объл дизайн и елегантен черен цвят, допълнен от стабилна алуминиева стойка.

В предната част откриваме малка лента с логото на Philips, на която, от една страна, е разположен бутонът за вкл/изкл, а от другата - две копчета за регулиране на звука. Fidelio SoundCurve няма дисплей, но вкл/изкл бутонът мига по различен начин и с различни цветове, за да ви информира за това какво точно се случва с устройството.
Уви, Fidelio SoundCurve се захранва с външен източник на енергия - т.е. трябва да го включите в контакта, за да работи. В дясната част отзад откриваме USB гнездо, което може да използвате, за да зареждате с ток вашите iPhone или iPad продукти. С други думи - нямате възможност да включите компютър към Fidelio SoundCurve и да го използвате като външно устройство. Накрая - в задната част се намира и Wi-Fi бутонът. Може да осъществите връзка с домашната си мрежа по два начина - да я настроите през WPS, ако рутерът ви го поддържа, или да я конфигурирате ръчно през уеб браузър. Първият е значително по-бърз и по-лесен. Уви, само по-новите модели рутери поддържат WPS. Вторият начин пък отнема време и не е особено интуитивен.

Веднъж щом Fidelio SoundCurve осъществи връзка с вашата домашна мрежа, той ще бъде автоматично разпознат от iTunes или вашите iOS устройства. „Изпращането" на музика до говорителя е изключително лесен процес. В iTunes например ще видите една допълнителна иконка в долната част на програмата. Ако кликнете на нея, ще може да изберете дали да използвате колонките към компютъра или Fidelio SoundCurve.

При iOS устройствата пък ще видите допълнителна иконка в екрана Now Playing в iPod приложението. Натиснете я и ще може да изпратите музиката си до Fidelio SoundCurve.

В App Store ще откриете и безплатното приложение Philips Fidelio. То поддържа интернет радио услугата Tunein, която ви предоставя достъп до хиляди радио станции. Софтуерът е доста полезен - има графичен еквалайзер и аларма.

Въпреки малкият си размер Fidelio SoundCurve вади доста приличен звук. Басът е стабилен, а високите тонове - ясни и отчетливи. Има какво още да се иска от средните. Въпреки това обаче този продукт е едно доста примамливо предложение. Да, това не е най-евтиният Airplay говорител на пазара, но неговият стилен вид и добра производителност успява да го отличи от неговата конкуренция.

 

Плюсове

Отличен дизайн
Добър бас, качествен звук при високите тонове
Поддържа Airplay

Минуси

Настройката през уеб браузър не е особено интуитивна
Има какво още да се иска от средните тонове

Коментари

Напиши коментар