Уловете момента с линията Philips Momentum

MMD пуска нови дисплеи за конзоли

24.04.2018

  • UltraClear 4K UHD резолюция за прецизност върху огромен 43-инчов дисплей
  • По-точни цветове, благодарение на Quantum Dot Technology
  • Върховно качество на картината: първият дисплей в света, сертифициран като VESA DisplayHDR™ 1000 (към 15.04.2018)
  • Запазете момента: Adaptive Sync поддръжка, 4 ms GtG време за реакция и малко входно закъснение гарантират липса на насичане и накъсване в бързите игри
  • Ново ниво на ангажираност в забавленията: поглъщаща Ambiglow Lighting и подобрен звук с DTS Sound™
  • Всеобхватна практичност: USB-C поддръжка, USB 3.0 хъб, MultiView от 2 източника, дистанционно управление и HDMI-CEC съвместимост

MMD, водещият специалист при дисплеите и лицензен партньор на Philips monitors, обяви чисто новата линия от монитори Momentum, фокусирана върху домашното забавление и в частност конзолните игри. Първият дисплей Philips Momentum, който ще дебютира - моделът 436M6VBPAB, идва със спираща дъха 4K UHD резолюция на своя 43-инчов VA панел. 436M6VBPAB постига 1000 cd/m² пикова яркост, цветово пространство ultra-wide с покритие на 100% BT.709 и 97.6% DCI-P3 и 1.07 милиард цвята, постигнати посредством 8 bit +2 bit FRC (Frame Rate Control) представяне, което го прави първия в света дисплей, съвместим с новия стандарт VESA DisplayHDR 1000! 436M6VBPAB е снабден с Quantum Dot технология вместо с някоя от конвенционалните технологии с LED подсветка. Тази иновативна полупроводникова технология произвежда трептящи, динамични цветове с по-синьо синьо, по-зелено зелено и по-червено червено. Благодарение на по-късата дължина на вълната на трите основни цвята при Quantum Dot, те са представени по-наситени и още по-живи и точни. 436M6VBPAB е истински геймърски монитор, който дава на играчите най-високо ниво на представяне, благодарение на режимите Low Input Lag и SmartResponse за по-бърза визуална обратна връзка, както и Adaptive-Sync за геймърско изживяване без насичане и накъсване на кадрите.

Някои потребители са заклети фенове на PC игрите и не се отказват от своята клавиатура и мишка, предпочитат да седят на геймърски стол и да използват геймърски монитор с диагонал 24-32 инча от близко разстояние (<1 м). Други потребителите предпочитат да използват контролери с геймърска конзола, която свързват към телевизор или голям дисплей, да се отпуснат на дивана или фотьойла и да играят от по-голямо разстояние. Всъщност, пазарът на конзоли за игра е втория по-големина през 2017 г. с 29% от глобалния пазар на игри според анализатора NewZoo. За съжаление повечето телевизори не са проектирани с оглед на игрите като основно приложение и не са подходящи за бързи, интерактивни действия, което предизвиква призрачни ефекти, замазване и подобни нежелани дефекти, които дразнят играчите.

Линията Momentum променя пейзажа като запълва празнината между отделните продуктови фамилии в гамата на Philips. Целта е да се премести фокуса върху големите екрани за забавление и конзолни игри, като се предложат последните иновации при дисплеите на информираните потребители. Особено когато няма много място, линията Momentum покрива всички нужди от забавления със забележително качество.

Моделът 436M6VBPAB е голям и стилен дисплей с много тънки рамки, който е поставен върху модерна и футуристична тънка алуминиева стойка. Дисплеят е с  Ambiglow осветяване, което създава уникално, потапящо зрително преживяване посредством външен светлинен ореол около панела. Бързият вътрешен процесор анализира съдържанието на екрана и адаптира цвета и яркостта на светлината, така че да подхождат на образа. Този ефект е особено подходящ за филми, спортни събития и игри. Елегантният външен дизайн на 436M6VBPAB с Ambiglow е единствен по рода си, каквато е и цялата линия Momentum.

Дебютният модел 436M6VBPAB е снабден с бърз 43-инчов VA панел с CrystalClear 4K (3840x2160) UHD резолюция и отлично време за реакция от само 4 ms GtG, както и  SmartResponse плюс Adaptive Sync технологии за възможно най-плавно игрово преживяване. Ексклузивната за панелите Philips технология SmartResponse позволява постигането на изображения без призрачни ефекти с възможно най-малко закъснение в бързите игри и филми. Последните версии на актуалното поколение конзоли е способно да предлага 4K резолюция и HDR (High Dynamic Range) в някои игри, за които 436M6VBPAB е перфектно подготвен. Моделът е много подходящ и за спонтанни забавления като гледане на филми и сериали или игра, благодарение на поддръжката на Adaptive Sync, предлагана от графичните процесори AMD. Adaptive Sync напасва кадровата честота на рендваното изображение с честотата на опресняване на екрана и така елиминира насичането и накъсването от разминати кадри в игрите. За повече отзивчивост 436M6VBPAB предлага и Low Input Lag режим, в който сигналът прескача по-голяма част от вътрешните обработки на дисплея и намалява общата входна латентност наполовина.

ДНК-то на 436M6VBPAB в голямата си част носи гените на гъвкав и практичен монитор, каквито са и останалите продукти на марката. Функцията MultiView предлага изобразяване на сигнал от два източника едновременно в режими Picture-in-Picture или Picture-by-Picture, увеличавайки удобството при многозадачна работа. Възможностите за връзка са много добре развити с наличието на DisplayPort 1.2, Mini DisplayPort, HDMI 2.0 входове, както и на USB-C свързаност, която може да предава сигнала към дисплея и да осигурява захранване за зареждане на мобилни устройства, както и да пренася мрежови данни по един единствен кабел. Вграденият USB 3.0 хъб разширява гъвкавостта в още по-голяма степен, когато се налага свързването на допълнителни USB устройства.

436M6VBPAB е снабден и с два висококачествени говорителя с мощност 7W и DTS Sound технология, която подобрява ефекта на поглъщане не само за визуалните сетива, но и за слуха. 

Линията Momentum е проектирана с идеята, че дисплеят може да бъде разположен на значително разстояние от потребителя. За най-голямо удобство и оптимално потребителско преживяване 436M6VBPAB идва с дистанционно управление, което позволява да се управляват и други устройства, свързани по HDMI с помощта на Philips EasyLink.

Първият дисплей Philips Momentum, 436M6VBPAB, ще дебютира през май 2018 на препоръчителна крайна цена от 1559 лв. с ДДС.


 

Коментари

Напиши коментар