Спийкърфон за автомобил: Cruiser Bluetooth Speakerphone

Добро комуникационно решение за вашата кола с поддръжка на два апарата.

26.11.2011

Автор:

Петър Йорданов

Оценка:
160 лв.

Производител

Jabra

Автомобилите, които разполагат с вградени системи за използване на мобилния телефон, са най-добрия вариант. Те обаче все още не са се наложили като стандарт. Винаги може да използвате и Bluetooth хендсфри, но малките бутони ги правят доста неудобни по време на шофиране.

Вероятно най-добрият вариант на този етап е спийкърфонът Jabra Crusier. На практика това е подобрен модел на стария SP700. Подобно на него една от ключовите характеристики на продукта е вградения FM предавател, който ви позволява да изпращате аудио от входящите обаждания към стерео колонките на автомобила. Дори може да стриймвате музика от телефона си по абсолютно същия начин.
Cruiser се монтира на сенника на колата. Металният щифт го задържа стабилно, така че няма опасност да падне в скута ви, докато шофирате. Като обем е относително малък - едва 17 мм дълъг. Освен това е и тънък, така че не привлича твърде внимание.

Свързването на Cruiser с телефона ви не е трудно. Самото устройство ви инструктира какво да направите. При това със своя собствен синтезиран глас. Подобно на повечето спийкърфони и този може да осъществу контакт с два телефона едновременно. Особено полезно, ако пътувате често с друг човек в автомобила.

Контролът над устройството е максимално опростен. Едно докосване в предната част на Cruisre е достатъчно, за да отговорите на обаждане. В лявата част откриваме FM бутона. Когато го натиснете, Cruiser ви казва на коя честота да настроите радиото, за да приемете входящите обаждания директно на него и съответно - да ги чуете през колонките на системата. На практика изключително удобна екстра. По абсолютно същия начин може да стриймвате и цялата си музикална колекция от телефона.

Cruiser използва батерия, която може да заредите през вашето PC или лаптоп посредством USB кабел (или пък в колата със съответното зарядно, което е налично в пакета). Достига пълен заряд за 2 часа, след което издържа около 14 часа нон стоп разговори и 13 дни в режим на изчакване.

Продуктът разполага и със свои собствен говорител, което означава, че на теория бихте могли да го ползвате и извън своя автомобил. Но разбира се - качеството на звука е в пъти по-добро през колоните на вашата автомобилна система. Като цяло това е продукт, който прави разговорите по телефона в колата с една идея по-лесни. За съжаление Cruiser не казва имената на хората, които ви търсят, но в почти всяко едно друго отношение това е един наистина качествен спийкърфон.

 

Плюсове

Има FM предавател, който изпраща аудио от входящите обаждания към стерео колонките на автомобила
Връзва два телефона едновременно
Контролира се изключително лесно

Минуси

Не казва имената на хората, които ви търсят

Коментари

Напиши коментар