Смартфон: Motorola MOTOLUXE

Добра 8-мегапикселова камера, голям екран и слаб процесор, но приемлива цена.

27.01.2012

Автор:

Петър Йорданов

520 лв.

Производител

Motorola

Въпреки че като технически характеристики Motorola Motoluxe принципно не предлага нищо ново, това е един приличен смартфон с прилична 8-мегапикселова камера с автоматичен фокус, доста любопитна светеща хоризонтална лампичка за нотификации и Android 2.3.7. Всичко това може да ви накара да си затворите очите за остарелия процесор и леко посредствен екран.

Дизайнът е добър, а качеството на изработката - отлично. Телефонът е с размер 117 x 60 x 9.85 мм и тежи 123.6 г. Доста удобни размери за работа, освен това с лекота би могъл да се побере в тесните джобове на вашите джинси.

Motoluxe разполага с 4-инчов HD екран. Рамката около него е изключително малка, което го прави доста ефектен на външен вид. Самата резолюция 480 по 854 изобразява повечето елементи от операционната система отлично, но цветовете не са особено наситени подобно на почти всички LCD дисплеи на пазара. Ъгълът на видимост също не е твърде добър.

Под екрана са разположени стандартните капацитивни Android бутони за Menu, Home, Back и Search. Под тях пък откриваме няколко екстри, които отличават Motoluxe от повечето продукти на пазара - една хоризонталата линия, която светва в различни цветове (синьо, зелено или лилаво) в зависимост от това дали имате нов имейл, SMS или гласова поща.

Телефонът „мисли" благодарение на едноядрен 800-мегахерцов процесор и 512 мегабайта оперативна памет. В днешно време повечето нови апарати разполагат с двуядрени CPU (скоро ще станат дори четириядрени), така че това до известна степен е леко разочароващо. За щастие обаче няма забележим лаг при навигация в системата.

По отношение на съхранение на данни Motorola все още не е обявила колко флаш памет ще предложи, но с помощта на microSD слота ще може да добавите поне 32 GB.

Motoluxe разполага и с 1 400mAh батерия, която издържа до 6,5 ч разговори и до 450 ч в режим на изчакване. Откриваме и Bluetooth 3.0, GPS, DLNA поддръжка, FM радио и Wi-Fi b/g/n.

Операционната система Android 2.3.7 е обогатена от новия MotoSwitch потребителски интерфейс, който събира на едно място всички ваши приятели и любими приложения в един голям уиджет, който може да бъде поставен върху основния екран.

На пазара през идната пролет.

 

Плюсове

Добър дизайн
8-мегапикселова камра с авто фокус
Удобна светеща лампичка за нотификации

Минуси

Слаб процесор
Не особено добър ъгъл на видимост

Коментари

Напиши коментар