Първи поглед: iPod nano

По-тънък, с двойно по-голям екран.

17.09.2012

Производител

Apple

Миналата седмица iPhone 5 попадна в центъра на прожекторите. В рамките на своята прес конференция обаче Apple представи и нови версии на своя популярен музикален плейър. Този път ще ви запознаем малко по-подробно с iPod nano от седмо поколение.

Сред основните му характеристики е двойно по-големият екран – с 2.5 инча боравенето с тъчскрийна на продукта и гледането на клипчета става с една идея по-лесно. Наред с поддръжката на широкоекранно видео, откриваме и няколко допълнителни бутона, като например за основно меню, и за контролиране на звука, за пускане на видео и песни, за пауза и за смяна на песните.

Новият продукт е едва 5,4 мм тънък (за справка – предният модел беше 8,78), ще се предлага в седем различни разцветки (бяло, черно, пурпурно, зелено, синьо, жълто и розово/червено) и ще разполага с характерния за компанията алуминиев корпус.

Подобно на iPhone 5, и при iPod nano откриваме новия Lightning конектор, което означава, че сега прехвърлянето на песни ще се осъществява много по-бързо отпреди. Разбира се, ще включва и новите слушалки EarPods.

Откриваме поддържа на Bluetooth за безжично излъчване на музика към говорители, слушалки и автомобилни системи.

Според Apple iPod nano от седмо поколение ще издържа до 30 часа с един заряд на батерията – т.е. с 6 повече спрямо предния модел.

iPod nano ще се появи по магазините през октомври, като препоръчителната цена е $149 за 16GB модел.

 

Коментари

Напиши коментар