Първи поглед: HTC Ville

Най-тънкият смартфон на компанията ще дебютира следващата пролет.

27.11.2011

Автор:

Филип Станиславов

В последните години HTC направи сериозна заявка за лидерска позиция при смартфоните, но до момента все нещо убягва на компанията. Въпреки че в каталога й личат доста сносни модели - от относително скромния Wildfire до високобюджетните смартфони - HTC очевидно се нуждае от нов и сериозен коз, с който да заяви ясно присъствието си сред най-големите.

HTC Ville може да бъде точно това.

Въпреки че информацията за него все още е крайно ограничена, сайтът Pokcetnow разкри първата снимка на новия телефон, за когото вече сериозно се предполага, че ще бъде най-тънкият и елегантен модел в целия каталог на тайванската компания. Апаратът, показан на въпросния кадър е с дебелина не повече от 8 милиметра и ще се предлага с най-новата версия на Android - Ice Cream Sandwich.

За сравнение последните два iPhone модела на Apple са с дебелина 9.3 милиметра, а Galaxy S II е направо гигант със своите 9.91 милиметра.

Освен това HTC Ville се захранва с двуядрен процесор и има 4.3-инчов Super AMOLED екран с qHD резолюция, като дисплеят е елегантно заоблен в краищата. Сред малкото характеристики, които вече знаем, са моделът на процесора - 1.5 GHz Qualcomm Snapdragon - и 8-мегапискелна камера с висококачествена оптика, която позволява заснемането на видео клипове във Full HD стандарт. Добавете към това свързване с HSPA+, поддръжка на Beats Audio и стабилна 1650 mAh батерия и получавате потенциален претендент от най-висок клас.

Всъщност освен допълнителни подробности по характеристиките на смартфона, не е ясно и неговото пазарно име. Засега се смята, че то няма да бъде Ville, тъй като е това е само кодово название, което ще претърпи промяна. Самият апарат бе обявен за пръв път миналия месец, а се очаква по-сериозен поглед върху него да получим по време на Mobile World Congress в средата на февруари. Ако графикът на HTC върви по план, Ville ще бъде пуснат в продажба през април 2012 г.

 

Коментари

Напиши коментар