Първи поглед: Фотоапарат Samsung DV300F

Продукт с два LCD екрана и поддръжка на Wi-Fi!

06.01.2012

Автор:

Петър Йорданов

През 2009 г. Samsung на практика създаде нова категория фотоапарати, представяйки модела DualView TL225. Той включваше втори LCD екран в предната част на продукта, която превръщаше създаването на автопортрети в детска игра. Дисплеят можеше да изобразява и голям таймер, който да ви подсказва кога ще бъдете увековечени в цифров формат и дори пускаше различни анимации, за да стимулира малките дечица да гледат директно към обектива.

Сега, в най-новия модел DV300F, който ще бъде представен в рамките на CES 2012 (10-13 януари), Samsung реши да добави и Wi-Fi функционалност. Благодарение на тази безжична свързаност потребителите ще имат възможност да изпращат своите снимки с лекота по имейл или да го споделят в онлайн услуги и сайтове като Facebook, Picasa, Flickr и YouTube.

Нещо повече. С DV300F ще можете да прехвърляте снимки по безжичен път от microSD картата на фотоапарата директно на своето PC. В случай че притежавате Mac обаче ще останете разочаровани. Според Samsung тази функционалност не се поддържа при компютрите на Apple.

Не на последно място Samsung ще предложи и облачната услуга AllShare Play. Ще можете да качвате снимки в сървърите на компанията директно от своят фотоапарат.

В техническо отношение самият продукт изглежда не по-малко примамливо. Той предлага 16-мегапикселов сензор, 5x оптично приближение и 25мм широкоъгълен обектив. Откриваме дори режимът Motion Photo, благодарение на който ще може да създавате клипчета на забавен каданс по подобие на екшън-сцените в „Матрицата", където курпумите оставят специфична следа зад себе си.

Samsung DV300F ще се предлага черно, морско синьо, сребърно и червено и ще струва 199 долара, когато излезе на пазара през март. Повече информация за продукта очаквайте по време на CES 2012. 

 

Коментари

Напиши коментар