Първи поглед: "Умен" часовник Sony Xperia SmartWatch

Този продукт има всички предпоставки да се превърне в първия наистина умен часовник.

13.01.2012

Автор:

Петър Йорданов

Производител

Sony

 

Sony Xperia SmartWatch има всички предпоставки да се превърне в първия наистина умен часовник, който ще се превърне в неизменна част от мобилния ви живот, но същевременно ще остане стилен и наистина портативен.

Продуктът разполага с 1.3-инчов екран, изработен от органични светодиоди (OLED), и може да се свърже с вашия смартфон посредством Bluetooth. По този начин ще виждате вашите SMS съобщения или имейли директно на своята китка. Нещо повече -  ще контролирате музикалния плейър на телефона, ще проверявате кой ви търси в момента и т.н. Налични са и 225 уиджети (интерактивни инструменти), без съмнение ще се появят още много други.

Една от най-интересните характеристики на часовника е възможността да гледате на неговия малък дисплей буквално през камерата на вашия телефон. На този етап обаче не е сигурно колко практична би била тази опция.

Няма как да не отбележим, че на външен вид Sony Xperia SmartWatch изглежда изключително добре. Той е тънък (8мм) и е едва 36 кв мм. На пръв поглед изработката му е добра – стъклен екран, метално тяло и бутони и удобна силиконова каишка. Всичко това тежи едва 15.5 гр.

Според производителите часовникът ще издържа между 4 и 7 дни с един заряд, което го прави и особено практичен. На цена от около 210 лв. той се превръща в перфектния аксесоар на собствениците на Xperia смартфони.

 

 

Плюсове

Добра изработка
1.3-инчов екран от органични светодиоди
225 уиджети
Връзва се с вашата Xperia посредством Bluetooth
Изобразява SMS и имейли директно на своя екран

Минуси

Някои характеристики не са особено практични

Коментари

Напиши коментар