Принтер: Samsung SCX-3405W

Практично решение за малкия офис.

15.03.2012

Автор:

Филип Станиславов

ок. 240 лв.

Простичко устройства от типа всичко-в-едно може да бъде доста полезно за нуждите на малкия офис, където цветното принтиране не е задължително, но бързината и икономичността са важни фактори. Samsung SCX-3405W е точно такова предложение, което представлява монохромен лазерен принтер и скенер с безжична връзка и относително малки размери.

На външен вид бледосивата конструкция е много дискретна, а компактните габарити засилват приятното впечатление. Принтерът има само една тава за хартия, която събира до 150 листа. Готовите документи излизат през тесен процеп точно под скенера. За съжаление тавичката за хартията няма капак, което не е добре, защото така белите листа могат да бъдат увредени по-лесно.

В горния десен ъгъл е разположен малък контролен панел, където са всички важни бутони, включително и този за пускане на уреда. Отделните бутони включват такива за сканиране, копиране, правене на идентично копие, активиране на еко режима и на WiFi връзката и прекратяване на работата. Освен това на панела има мъничък дикплей с две чифри, които показват броя на зададените копия. Точно под него са пазположени две миниатюри светещи прозорчета, съответно за статуса и нуждата за смяна на тонера. Липсата на LCD тъчскрийн дисплей и на LED светлини е показателна, че става въпрос за модел от долния край на ценовия спектър, но това не трябва да ви притеснява, ако работата се върши както трябва.

Свързването на принтера става чрез USB кабел или безжичен интернет, като за последното трябва да натиснете WPS бутона на контролния панел. Без да прави чудеса, принтерът е удобен за мобилно принтиране, ако разполагате с няколко лаптопа, вързани към локарна мрежа. Тонерът поддържа до 1500 страници, макар че смяната му става доста тромаво - необходимо е да издърпате скенера доста силно, за да извадите скобата, която държи тонера.

По отношение на еко опциите Samsung SCX-3405W има доста по-добри показатели от повечето сходни принтери. Може да принтирате двустранно, както и да задавате настройки за всяка отделна страница. Интересно е, че фабричната настройка е именно за двустранно принтиране, което е по-скоро неудобно. Принтирането е относително бързо, като един лист А4 е готов за 10 секунди. Същото време е необходимо и за принтиране на снимка с размер 15х10 и най-високо качество. Като цяло качеството е задоволително, текстът е ясен и добре форматиран с резолюция от 1200 dpi.

Samsung SCX-3405W е точно това, за което го представя компанията - бюджетно предложение за дома или малкия офис. То не може да се справи с по-сериозни задачи и му липсва достатъчна функционалност, за да е полезно в по-активна среда, но ако държите да имате бързи и добре изглеждащи разпечатки, определено ще го постигнете тук.

 

Плюсове

компактни размери
еко функции
прилично качество на принтиране
безжична връзка
предлага и базов скенер

Минуси

тавичката за хартия няма капак

Коментари

Напиши коментар