Оглед и съдействие преди покупка на кола

Оглед и съдействие преди покупка на кола

05.03.2021

 

При покупка на лек автомобил е необходимо той да бъде избран не само по външен вид, а най-вече по това дали отговаря на характеристиките за безопасност. Възможно е колата която изглежда много добре, стилна е и с елегантен интериор, да крие много технически проблеми. Да се направи такава дългосрочна инвестиция на база единствено красотата на машината е най-малкото непрактично. 


Когато човек вземе решение, че е време за покупка на автомобил за семейството или за работата си, препоръчително е това намерение да бъде съпътствано с много важна стъпка. А именно - да се потърсят добри специалисти, които да направят оглед на колата и професионална консултация преди покупката. 


Специалистите правят посещение на място и предоставят ценни съвети дали автомобила отговаря на изискванията на клиента и дали всичко работи, така както е описано от търговеца. Извършва се цялостен оглед, който включва както компютърна диагностика, така и анализи и проверка на различни показатели като изминати километри, дали колата е удряна, ходовата част, спирачната и кормилната система, хидравликата, двигателя, и не на последно място за течове, които в повечето случаи са доста добре прикрити. 


Тези параметри се проверяват щателно особено когато автомобила е втора ръка, както се случва най-често в България. Това е бюджетно превозно средство, затова и средностатистическото българско домакинство се ориентира към подобна покупка. Но и крие риск на последващ етап, ако не се вземат под внимание посочените тънкости. Ако се избегне този предварителен оглед, разходите както за консумативи, така и за преглед или ремонт в автосервиз по-късно могат да достигнат стойността на самия автомобил. 


Огледи се правят на територията на цялата страна, не само в София и независимо дали е лек автомобил, джип, пътнически или товарен бус. Всеки може да бъде обслужен на посочен от него адрес което представлява голямо удобство за клиентите извън столицата, спестявайки доста време и разходи за придвижване. 

 

 

Коментари

Напиши коментар