Мрежов адаптер: D-Link USB 2.0 Fast Ethernet Adapter

Интернет връзка през обикновен USB порт.

15.05.2012

Автор:

Филип Станилавов

Оценка:
59лв

Вносител

Мост Компютърс,Поликомп

Производител

D-Link

D-Link USB 2.0 Fast Ethernet Adapter представлява малка полезна джаджа, с чиято помощ лесно може да повишите трансферната скорост, която сте получавали досега от други адаптери до максималните 10/100 Mbps стойност.

По размери адаптерът наподобява стандартен USB флаш, като единствената разлика е, че на другия си край той има Ethernet порт, където да включите интернет кабела, който ползвате, независимо дали той е стандартен LAN кабел, рутер или суич. Освен това USB входът може да се прибере към корпуса на джаджата, когато не се използва, което й придава наистина компакетн вид.

Подобно на всяка една USB джаджа, инсталацията на този адаптер е безкрайно лесна и не се налага да отваряте кутията или да се мъчите прекалено със сложни манипулации. Необходимо е само да включите адаптера в стандартен USB 2.0 порт на вашия лаптоп или нетбук или дори на настолен компютър. По този начин изобщо няма нужда да използвате ISA, PCI или PC Card слот за интернет кабела.

Моделът е особено полезен за по-стари лаптопи, които не разполагат с PC Card слот, макар че може да се ползва със същия успех при всеки един компютър, който разполага с USB порт. Захранването на адаптера става директно през USB и не се налага да използвате допълнителни кабели.

Не на последно място трябва да добавим и енергийно ефективния режим на устройството, което може да се спре, когато не се ползва активно и да се пусне отново след това. Подобна функция е особено полезна при преносими компютри, когато животът на батерията е наистина важен. Отново поради факта, че захранването става единствено през USB не е необходим АС адаптер.

Адаптерът е напълно съвместим с последните издания на Windows като се започне от новия 7 през Vista чак до XP. Освен това D-Link USB 2.0 Fast Ethernet Adapter е съвместим и с Mac OS 10.4 до 10.7 и дори работи под Linux.

 

Плюсове

изключително лесна инсталация
интернет връзка без нужда от специална карта
енергийно ефективен режим, който пести батерията на лаптопа

Минуси

все още не поддържа USB 3.0

Коментари

Напиши коментар