Монитор: Philips 226V3LAB

Почти всички основни характеристики, които един съвременен монитор би трябвало да притежава, в комбинация с достъпна и атрактивна цена.

03.09.2011

Автор:

Петър Йорданов

250 лв.

Вносител

Солитрон

Почти всички основни характеристики, които един съвременен монитор би трябвало да притежава, в комбинация с достъпна и атрактивна цена – именно това възнамерява да предложи Philips със своята най-нова V-серия потребителски монитори. Те могат да бъдат открити в най-разнообразни размери, като днес ще разгледаме един от най-големите – 226V3LAB.

Първото нещо, което ще ви направи впечатление в този продукт, е красивият и елегантен дизайн с гланцово покритие и впечатляващ панел от 54,61 см (21.5 инча). Мониторът заема изключително малка площ на вашето бюро - реалните му пропорции със стойката са 532 x 397 x 209 мм. Освен това тежи едва 2,79  кг, което означава, че може да го преместите с лекота, винаги когато пожелаете.

Това, което отличава 226V3LAB от повечето конкурентни продукти на пазара, е специалната светодиодна технология, използвана за неговата изработка. Именно тя прави цветовете на монитора толкова естествени. Белите светодиоди – малки полупроводникови устройства – достигат светкавично цялостна и постоянна яркост. Това, от една страна, спестява време при първоначално включване. Светодиодите обаче не съдържат и живак, което прави монитора екологично част, и същевременно допринасят за по-доброто управление на затъмняването на фоновото LCD осветление. По този начин получаваме впечатляващо съотношение на контраста (1000:1 статичен и 10 000 000:1 динамичен) и превъзходно възпроизвеждане на цветовете.

Самият екран е Full HD и поддържа разделителна способност до 1920x1080 пиксела – с други думи, най-високата за HD картина. Същевременно поддържа сигнали 1080p от всякакви източници – както гейм-конзоли, така и Blu-ray плейъри. Обработката на сигнала пък е значително обновена, като крайният резултат е картина с прогресивно сканиране, без трептене, с оптимална яркост и качествени цветове.

Работата със самия монитор е изключително лесна. Това е възможно благодарение на ново поколение софтуер за управление, наречен SmartControl Lite. Това е графичен интерфейс с триизмерни иконки, чрез които настройваме всички параметри на монитора – както цвят и яркост, така и калибрация на екрана, мултимедия и т.н. И всичко това се осъществява единствено и само с мишката, а не посредством три-четири бутона, изпълняващи по няколко функции едновременно (макар че и това е възможно).

Що се отнася до самата свързаност – откриваме VGA и DVI портове, но не и HDMI, което изглежда странно за съвременен продукт. Това го прави и с една идея по-неприемлив за геймъри (затова свидетелства и 5 мс време за реакция), но отлична придобивка за онези от вас, които искат да работят или да се насладят на своята богата мултимедийна колекция. Зрителният ъгъл е доста добър - 170º (хор.) / 160º (верт.), при C/R > 10, а цветовете на дисплея – цели 16,7 м. Освен това продуктът разполага и с две вградени колонки, всяка от които е с мощност 1,5 W, което до известна степен елиминира необходимостта от допълните говорители и пести място на вашето бюро.

Накратко – това е един изключително стилен и качествен продукт, независимо дали сте се спрели над него за работа или забавление.

 

 

Плюсове

Отличен дизайн
Страхотно качество на картината
Лесен за работа благодарение на SmartControl Lite
Напълно екосъобразен

Минуси

Няма HDMI

Коментари

Напиши коментар