Медицинско приложение поставя диагнози онлайн

Медицинско приложение поставя диагнози онлайн и осъществява връзката лекар пациенти

22.11.2018

То е изцяло българско и комбинира технология за изкуствен интелект с опита на лекари и медицински специалисти

Първото медицинско приложение, способно да анализира симптоми и да поставя диагнози онлайн, заработи у нас. То се нарича Фрамар Диагностик, може да разчита медицински резултати, успешно помага за намирането на лекар и дава подробна информация за всеки здравословен проблем. Дигиталният медицински консултант задава въпроси на потребителя или анализира въведените от него резултати от изследвания, след което дава най-вероятните диагнози и дори предлага на пациента консултация и конкретни специалисти, които да му помогнат в лечението.

Приложението е разработено на основата на изкуствения интелект съвместно от лекари и програмисти. За неговия успех допринасят основаването му на реални медицински казуси и включването на многобройни параметри като пол, възраст, хронични заболявания, медикаменти, вредни навици и др., допринасящи за достоверното диагностициране на пациента.

В зависимост от това дали потребителят е мъж, жена или дете Фрамар Диагностик работи в различни варианти, анализирайки възможно най-много параметри и достигайки до най-точния извод за здравословните проблеми на конкретния човек. В последната си версия приложението е надградено с модул за изследвания, който е един от малкото в световен мащаб в подобна апликация. В него могат да бъдат въведени резултатите от предварително направени изследвания, след което той предоставя възможни причини за наблюдаваните в тях отклонения, ако има такива.

В софтуера на този етап са включени около 1000 симптома, 60 лабораторни показателя и 250 заболявания като диагнози. За момента тежки диагнози като ракови заболявания отсъстват, но разработчиците продължават да усъвършенстват базата данни и възможностите за диагностициране на приложението.

 

Коментари

Напиши коментар