Медиен плейър: Sumvision Cyclone Micro 3

Отличен бюджетен плейър, поддържащ огромно разнообразие от видео формати.

12.03.2012

Автор:

Петър Йорданов

Оценка:
105 лв.

Производител

Sumvision

Sumvision е компания, специализирала се в производството на най-разнообразни медийни плейъри - от интернет свързани сеттоп кутии, работещи под Android, до самостоятелни плейъри като настоящия Cyclone Micro 3.

Както си личи и от неговото име, това е третата версия на продукта. Първият поддържа SD резолюции, вторият добави 1080p поддръжка, докато третият включва 8 гигабайта вградена памет.

Плейърът определено оправдава своето Micro име. Той е изключително тънък и може да се побере в джоба на ризата ви. Горната част е леко извита, ръбовете също. Матираното покритие пък не задържа пръстови отпечатъци, което определено е плюс.

Предната част на Micro 3 е снабдена с инфрачервен прозорец в средата, който улавя команди от дистанционното. Вдясно от него откриваме SD слот, а отляво - USB порт. В задната част е добавен HDMI порт, както и минижак за дигитално аудио и AV и захранващ порт. Плейърът не поддържа Ethernet или Wi-Fi, предназначен е за самостоятелна употреба.

С помощта на мини USB порта отпред може да свържете Micro 3 към вашия настолен или мобилен компютър, за да прехвърлите необходимите файлове в паметта му.

Плейърът използва дистанционното от предишния модел. То е относително малко - дълго е 12.5 см и е широко 5.3 см. Освен това е доста тънко - 1 см. За щастие бутоните му не са мембранови, а гумени. Уви, командите, които задавате чрез него, не винаги се активират - нужно е да намерите правилния ъгъл, за да може инфрачервения приемник да ги улови.

Интерфейсът е леко подобрен, което позволява по-лесна ориентация в менюто. Може да сортирате файловете си по музика, снимки или филми с помощта на самото дистанционно.

Сред по-значителните предимства на Micro 3 спрямо останалите по-евтини плейъри е огромното разнообразие от формати, които поддържа. По отношение на снимки може да отваряте JPEG, BMP, PNG и GIF. За музика поддържа MP3, FLAC, WMA и OGG, а видео - H.264, H.263, WMV, Xvid, RMVB, MPEG1, MPEG2, MPEG4, MKV и MOV (повечето от тях подкарва на резолюция до 1920 x 1080 с 30 к/с).

По време на нашите тестове не открихме никакви проблеми с подкарването на който и да е файл. Качеството на изображението бе поразително ясно за подобен тип продукт. За разлика от повечето по-евтини модели този преобразува DTS и AC3 аудио в стерео и го пренася към телевизора или през HDMI или през аналоговите аудио портове.

Бутоните за бързо превъртане също са особено полезни - може да пребягвате през даден филм със скорост от x1.5 до x32. С помощта на Goto от дистанционното пък имате възможност да отидете до специфичен момент от филма, като въведете ръчно времето. Например 32 минута. Поддържат се и субтитри с формат SSA, SUB и SRT - може да променяте размера и цвета им.

За съжаление като музикален плейър Micro 3 не се справя особено добре. Може да изберете дадена папка с песни и да я пуснете - нищо повече. Не сортира парчетата по изпълнител или име на албум, не може да създавате и плейлистове или да добавят обложки.

Фото режимът е малко по-добър. Плейърът показва тъмбнейли на снимките. Ако добавите MP3-ка към папка със изображения, тя ще бъде използвана за фонова музика, докато разглеждате снимките (стига да се активирали тази опция в настройките).

В заключение - Cyclone Micro 3 е отличен видео плейър, който може да изобразява безпроблемно и вашата фотоколекция. Да, дистанционното му можеше да бъде и по-добро, с по-добро позициониране на бутоните. Освен това като музикален плейър не става. Въпреки това огромното разнообразие от видео формати, както и компактната форма на продукта и качественото видео, което вади, определено го прави полезна придобивка.

 

Плюсове

Компактен
Поддържа множество формати
Интуитивен интерфейс
Множество опции при гледането на видео

Минуси

Много малко опции за слушане на музика
Дистанционното можеше и да е по-добро

Коментари

Напиши коментар