Лиляна Павлова откри Глобален ИТ център в България

11.10.2017

Лиляна Павлова, министър на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 и г-жа Урсула Моргенстерн, Глобален директор „Бизнес и платформени решения“ в Atos за целия свят откриха уникален Глобален ИТ център за компетенции на компанията в София.

Новият ИТ център за компетенции ще има ключово значение в развитието на капацитета и технологичната експертиза на Atos в индустрията за производство на храни и напитки. Наемайки над 400 служители с експертен профил, Центърът ще бъде глобален инкубатор за иновации в областта на ИТ услугите за хранително-вкусовата промишленост. Придобитите компетенции ще дадат на Atos значително пазарно предимство във вида на експерти и ще предостави глобална платформа за служителите да развиват своите кариери на международно ниво с нови клиенти.

Урсула Моргенстерн, Глобален директор „Бизнес и платфор Atos каза: “За нас е чест да открием този уникален за нашата компания ИТ център за компетенции в България. Изключително сме впечатлени от качеството на услугите и новаторския подход на българските ИТ специалисти и нашата цел ще бъде да допринесем към възможностите на вече съществуващия екип с нашата глобална експертиза. Центърът за компетенции активно ще назначава топ ИТ професионалисти, които да се присъединят към екипа.”

В официалното откриване участваха още г-н Рууд де Жонге - директор на Глобалния ИТ център за компетенции на Atos в България и Н. Пр. Ерик Льобедел - посланик на Република Франция в България.

Глобалният ИТ център за компетенции вече работи по проекти на клиента Coca-Cola Hellenic Bottling Company
Събитията и постиженията на Atos, които предшестват решението за откриване на Глобален ИТ център за компетенции в София включват подписването на стратегически договор между Atos и Coca-Cola Hellenic Bottling Company (CCHBC), една от най-големите бутилиращи компании на брандовете на The Coca-Cola Company в света и придобиването на българската компания, специализирана в предоставянето SAP услуги InfoPartners.

Мултимилионният в евро петгодишен договор с CCHBC предвижда Atos да поеме изцяло разработката и управлението на ключови ИТ приложения, които обслужват бизнеса на CCHBC. Atos ще играе ключова роля в подпомагането на Coca-Cola HBC да направи промяна и въведе иновации в критични за бизнеса й процеси в 28 страни и 8 часови зони, като така да ускори растежа си и пускането на продукти на пазара, и оптимизира ИТ разходите.

 

Коментари

Напиши коментар