Кой цвят за спалното бельо е най-подходящ

30.08.2018

Голяма част от живота ни преминава в сън. За да имаме комфортен, здравословен и лек сън, е необходимо да обърнем внимание на това, с какви завивки спим. Те трябва да са приятни на допир, от качествени и здрави материи, в меки и топли цветове окраски, които да ни действат успокояващо. Не пренебрегвайте този факт - цвета на спалното бельо е наистина важен за нашият сън.

Едно добро спално бельо трябва да ни действа успокояващо. За класика се смята белият цвят. Възглавниците и завивките в бяло ни придават едно спокойствие, тишина и свежест. Така че, това е най-добрият цвят за спално бельо, ако сте от хората, които заспиват трудно. Бялото, също така, визуално увеличава пространството.

Спалното бельо в синьо пък носи някаква загадъчна свежест и прохладност в спалнята. Този цвят е подходящ за романтиците, за които сънят е някаква магия.

За по-чувствителни натури са подходящи пастелните цветове. Например оранжево или розово. Както и светло зелено, такива цветове носят нескрит уют в спалнята. Тези цветове обаче не са най-добрият избор за активни хора, за тях тази гама е твърде скучна.

За спортуващите хора и тези, които обичат активният начин на живот най-добри са горещите цветове. За тях се препоръчва спален комплект в жълти или червени цветове, заради тяхната емоционалност. Точно в такива завивки активните хора ще се почувстват най-добре и в свои води.

Разбира се, има и цветове, които остават неопределени и всеки човек ги приема по различен начин. Такива са кафявото, черното, виолетовото. Има хора, които свързват черното и кафявото с нещо мистично и чувствено. На някои им действат отпускащо и подходящо за сън. За други хора тези цветове излъчват хладност и по-скоро са неподходящи за сън.

Опитайте се винаги да избирате спалното бельо според това, каква натура сте. Ако обичате да експериментирате - вземете спален комплект в различни цветове.


Източник: stylezone.bg

 

 

Коментари

Напиши коментар