Кои са най-предпочитаните бизнес лаптопи?

28.09.2017


В днешни дни все повече хора предпочитат използването на преносим компютър за своите служебни цели. Това се дължи на факта, че те са удобни за работа и дават възможност да извършваме служебните си задължения далеч от работното място. Добрите новини са, че днес се предлага изобилие от качествени лаптопи, удобни за работа. Ако пък бюджета Ви е малък, или не желаете да инвестирате много средства, варианта за лаптопи втора ръка също не е за пренебрегване. Много от фирмите, предлагащи употребявана техника, дават гаранция на продуктите, както и гаранционен сервиз в случай на повреда.

И все пак, най-важното за един бизнес лаптоп е той да бъде надежден и функционален. Ето и 5-те най-предпочитани лаптопи:


1.Lenovo ThinkPad T460


Макар да не е нито най-лекия (1.8кг), нито най-тънкия сред конкурентите си, лаптопът предлага висока производителност и дълготрайна батерия (до 18 часа). Моделът позволява надграждане на процесора, вътрешната памет и твърдия диск като това зависи от предпочитанията на потребителите. Освен това широкият 14 инча, „Full HD” дисплей осигурява изключителна яснота на картината.

Като недостатък на модела се счита неговия дизайн и невъзможността за надграждане на графичната карта при избора на конфигурация.

Цените на тази продуктова линия варират, в зависимост от избраните компоненти/ Лаптопът е достъпен за потребителите на цена започваща от 2000 лева.

В случай, че решите да заложите на употребяван лаптоп, на пазара се предлага Lenovo ThinkPad T420 с лицензиран Windows 10 на цена от 419 лева.2.Dell XPS 13 Kaby Lake


Лаптопът е предимно предпочитан заради лекото тегло, малките си размери и невероятно дълготрайната батерия, издържаща 20 часа при работещи програми. Тежащ 1.2кг, моделът е снабден с 13-инчов дисплей, мощен процесор от Интел и вътрешна от памет от 8ГБ и повече (в зависимост от избраната конфигурация). Впечатление прави и отличния дизайн, който допълнително засилва интереса към продукта.

Като недостатъци, специалистите определят факта, че от компанията не предлагат конфигурация, включваща отделена графична карта.

Тази серия от лаптопи е достъпна на пазара на цени, стартиращи от 2300 лева.

Употребяван лаптоп Dell Latitude E6230 би ви струвал 430 лева.


3.HP Spectre Pro 13 G1


Лаптопът е изобретен от“ Hewlett-Packard” в отговор на своите конкуренти, в лицето на „Дел“ и „Леново“. Моделът разполага със солидния процесор „i7” от „Интел“, както и с твърд диск от 512ГБ. Това, което най-много отличава модела от останалите е неговият уникален дизайн, състоящ се в извънредно тънкия корпус и дисплей.

Специалистите определят за минус факта, че лаптопът се предлага само в една цветова гама. Освен това, серията от лаптопи са оборудвани с батерии с малък капацитет, което води до бързо изтощаване. Завишените цени също се считат за слабост – моделът се предлага на цени, стартиращи от 2900 български лева.

Лаптопите на HP втора ръка вървят около 300 лева, като примерно модел HP 6530b с Windows 10 би ви струвал само 270 лева.


4.Apple MаcBook Pro’


Характеристиките на този модел определено го нареждат близо до своите конкуренти. Използвайки линията от мощни процесори на „Интел“, лаптопът се превръща в подходящ избор, когато става дума за работа с тежки програми. Освен това, компютрите се произвеждат с твърд диск до 512ГБ и 16ГБ „РАМ“ памет.

Недостатъците на тази линия компютри се свързват с липсата на място за „SD” карти и най-вече с късия живот на батерията. Цените на тази серия преносими компютри започват от 2300 лева.5. Dell Precision 5510


Тази серия преносими компютри е ярък пример за качествени бизнес лаптопи. Макар и да е с тегло, по-високо от стандартно приетото, моделът изпъква със своя изключително здрав корпус, направен от алуминий и карбонови нишки. Освен това, моделът се предлага в голям брой различни конфигурации, отговарящи на потребителските предпочитания. Всички модели, обаче, са оборудвани с уникален 15 инча дисплей, осигуряващ резолюция от 3840х2160 и 8 милиона пиксела!

Главни недостатъци са малкият капацитет на батерията и завишената цена – цените стартират от 2500 български лева.


 

Коментари

Напиши коментар