Док станция: LG ND4520

Компактна и с интересен дизайн. Но дали предлага достатъчно силен звук?

11.06.2012

Автор:

Петър Йорданов

Оценка:
320 лв.

Производител

LG

LG ND8520 е добра и компактна док станция, чийто дизайн я отличава от повечето продукти от този тип на пазара. Но дали предлага достатъчно силен звук?

Вярвате или не, тя работи както с iPad, така и с iPhone и iPod. Снабдена е и с Bluetooth, така че може да осъществи връзка с други телефони и музикални плейъри, които поддържат Bluetooth A2DP стрийминг.

ND8520 определено изглежда по-различно от средностатистическата док станция. Основата представлява една голяма продълговата кутия с метално покритие. В нея е буквално врязана още една продълговата, боядисана в черно и стояща изправено. Любопитен е и начинът, по който поставяте устройствата в ND8520. Механизмът е подвижен и се нагажда спрямо големината на конкретния продукт.

В задната част откриваме и стандартен 3.5-мм жак, с който на практика ще включите почти всяко едно външно устройство в ND8520. Има и USB порт, от който ще пускате музика от вашата флашка или външен хард.

Слушането на парчета през Bluetooth пък е изключително елементарно. Да речем, че искате да осъществите връзка с Windows Phone 7 устройство. Просто избирате режим Bluetooth от док станцията, пускате този на телефона, избирате ND4520 и готово.

Слушането на музика от USB обаче е малко по-сложно. Док станцията не разполага с дисплей и пуска първата песен, която е на устройството. За щастие обаче може да си свалите мобилното приложение LG Bluetooth Remote от App Store или от Android Play безплатно - чрез него можете да контролирате подобен тип музикални колекции безпроблемно. Освен това ви позволява да превключвате между различни режими на еквалайзера - например поп, рок, джаз и т.н.

Що се отнася до говорителите, те са изключително стандартни. Всеки един от тях е 5-ватова и предоставя максимална мощ от 10 вата. С други думи - не са особено мощни и ако искате да озвучите някое парти, просто няма да успеете. Ако трябва да бъдем откровени, предназначението на ND4520 е съвсем друго - например да стои в малки стаи, в кухнята и т.н. Тръгнете ли да увеличавате след половината обаче, звукът започва да се изкривява, особено при по-басови парчета или реге песни. Поне средните тонове не са чак толкова зле.

Ако търсите продукт от този тип, поддържащ максимален брой устройства от всякакъв тип, ND4520 е правилният избор за вас. В случай, че се нуждаете по-скоро от качествен звук и ще стриймвате аудио от конкретно устройство, най-добре се насочете към друг модел.

 

Плюсове

Интересен дизайн
Поддържа и Apple продукти, включително iPad

Минуси

Слаб звук
Слушането на музика от USB джаджи не е особено интуитивно
При увеличаване над средното ниво, басът се изкривява

Коментари

Напиши коментар