Важни подробности за избора на дантелена рокля

09.05.2018

 

 

#1. За правилният избор на дантелена рокля трябва да се спазват някои лесни но важни правила. Първото правило е точният подбор на цвета. Обикновено при формални поводи

винаги черното е верният избор. Естествено можете да излезете от клишето според обстановката и събитието както и годишният сезон разбира се. Все по-голяма популярност добива цвят марсала / тъмно винен цвят с червен оттенък/ или кралско синьото. Розово или пепел от рози също са опция за пролетни и летни събития. Хубаво е да не избираме модел с претрупани цветови решения. Тук в пълна сила важи правилото- колкото по просто и семпло, толкова по-добре.

#2. Второ правило - формата на роклята. Зависи от структурата на тялото и респективно размера в който ще се носи. Нашите насоки - от размер S и XS до към XL размер- прав класически изчистен модел. Над размер XL е препоръчително по разкроени тип поли или 3/4 ръкави.В момента последния писък на модата обаче сочи и друг полюс- рокля cone style тип фуния или конус , описваща изцяло тялото в големи размери.Модела беше възприет и представен от Ким Кардашиян , която въпреки xl мерките си не се поколеба да дефилира с такъв модел. Въпреки всичко всеки има индивидуалност и може да се насочи към условното правило- малък размер, разкроен и прав модел, голям размер - разкроен тип.

 

#3.На трето място е избора на стил на дантелената рокля.Какво имаме предвид? Имаме предвид да е съобразен стила и тематиката на основната вечер или събитие.Ще е неуместно да отидете на ретро стил събитие със дълбоко изразано деколте. Можем условно да разделим дантелените рокли - на формални съвременни модели / изрязано деколте или изрязан гръб/ , дълги строго официални модели , къси парти модели или класически модели със дължина до коляно и деколте лодка. Който и стил да изберете, моля съобразете типа събитие на което ще присъствате.

 

 

 

 

Коментари

Напиши коментар