Аксесоарите на елегантната жена

Какво си представяте при словосъчетанието елегантна жена?

18.09.2019

Аксесоарите на елегантната жена

 

Какво си представяте при словосъчетанието елегантна жена? Може би вие си мислите за модната икона Коко Шанел или за кралицата на музиката Мадона? Вероятно съзнанието ви рисува образите на легендарната холивудска актриса Джулия Робъртс и съпругата на британския принц Уилям – Кейт Мидълтън? Да, наистина е трудно да се определи какво е елегантна жена. Всъщност всяка себеуважаваща се дама може да бъде елегантна, ако спазна умело съчетанията на цветовете и стиловете на дрехите и аксесоарите. С малко повече финес и вкус всяка обаятелна жена може да се превърне в българския вариант на Джулия Робъртс, например.

Елегантната дама се облича винаги стилно. Това не означава, че не се облича секси и не подчертава своята женственост. Всяка жена може да бъде едновременно стилна и секси, ако облече например бяла риза, която е плътно по нея и подчертава извивките на тялото, както и черен панталон, който да е впит. Дамата може да привлече вниманието, ако е с черен чорапогащник и къса пола, както и с блуза с изрязани рамена. Елегантността е съчетание между модните тенденции, цялостната визия и излъчването на човек. Предпочитането на съчетанието на цветове, които са контрастни, е също свидетелство за стил като например комбинацията на червено и черно, черно и бяло, червено и жълто, синьо и жълто, кафяво и жълто, лилаво и жълто, червено и зелено и др. Другият вариант е синхронът от цветове в еднаква палитра като например обличане на бяла риза и бяла пола и т.н. Освен цветово е важно и стилово дрехите да си подхождат като ситуации от класическа, подходяща за специален случай блуза да бъде съчетана с обикновени спортни дънки и смесване на стиловете, което говори за безвкусица и липса на усет към модата.

Аналогична е ситуацията и с аксесоарите. Например, ако дамата е обута в черни кожени обувки, е желателно да носи и черна кожена чанта, както и кожен колан. Ако е педантична на тема мода, тя може и да закупи черно кожено портмоне. Така се постига пълен синхрон по отношение на аксесоарите – кожена чанта, кожени обувки, кожен колан и кожен портфейл. За жените с повече финансови средства е препоръчително кожените изделия да не бъдат от изкуствена или т.нар. еко кожа, а да са направени от естествена кожа. Това е свидетелство за лукс и дълготрайност на тяхната употреба. Ако например сложите в гардероба кожен колан от изкуствена кожа и не го носите дълго време и след това го извадите, съществува реалната опасност неговата повърхност да започне да се рони. Това е така, защото той не е изработен от естествена кожа. Коренно различен е случаят, когато става въпрос за колан от естествена кожа. Той няма да се напука и накъса, както евтиния му вариант, който е изработен от еко кожа.

Кожената чанта е аксесоар от особено важно значение. Дамата без чанта на рамо е като дърво без корен. В съвременното забързано ежедневие, когато често се налага да се пренасят редица документи, чантата е безценен дар и незаменим аксесоар. Дамската чанта от естествена кожа придава стил и изящество на жената, която я носи. Тя е символ на лукс и има широко приложение. Жените носят и своите спомени в нея под формите на снимки. Чантата не е просто аксесоар. Тя е пазител на емоционалните преживявания на човек. Често дамите носят в нея свой талисман или подаръче от любим човек, което да гледат, когато имат нужда да се почувстват нужни. Кожената чанта от естествена кожа е безценна вещ. Тя пасва идеално, когато се носи на рамо, върху кожено яке. Дамската чанта е символ на еманципираната съвременна жена, която сама се справя с живота и постига своите цели.

 

Коментари

Напиши коментар